Luc_Dorenbosch.jpg

Luc Dorenbosch

Baaningenieur
de Baaningenieurs

Dr. Luc Dorenbosch is zelfstandig baaningenieur bij het bureau de baaningenieurs, een spin-out van TNO. Luc studeerde Human Resource Studies en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg. Zijn onderzoeks- en interventiegebied is de manier waarop job crafting en job engineering werk en daarmee de medewerker wendbaarder kan maken.

 

Hij zal het hebben over de ‘Smart Job’, een baan die op maat weet mee te bewegen met de veranderende wensen, sterktes en capaciteiten van medewerkers.

 

11.55 – 12.20 uur

Jobcrafting en -carving in tijden van covid-19

Covid-19 zet alles op z’n kop. Vaste zekerheden blijken niet bestand tegen de onzekere tijden nu. En dat geldt ook voor de functie- en taakinhoud van medewerkers. (Deels) thuiswerken wordt de norm en dat betekent dat medewerkers ook op een andere manier hun werk kunnen doen. Dat heeft gevolgen voor de uitoefening van de functie op basis van de beschrijving die heel veel medewerkers nog hebben.

 

Luc Dorenbosch daagt u in zijn sessie uit om samen met de medewerker zijn functie met aanpassingen op maat te maken, zodanig dat het werk optimaal aansluit bij zijn motivaties, talenten, vaardigheden en voorkeuren. En dat vooral afgestemd op de nieuwe situatie.