top of page
Leonie van Zijl de Jong.jpg

Leonie van Zijll de Jong

Facility Manager
Shell

Logo Shell.png

Leonie van Zijll de Jong startte na haar studie Facility Management bij Shell in 2003. Bij Shell Real Estate heeft ze de afgelopen jaren diverse functies bekleed variërend van Contract Performance Manager Continential Europe & Azie, Global Strategy Advisor en Facility Manager voor de NAM. Ze heeft deze rollen mogen vervullen vanuit Qater, Kuala Lumpur en Nederland. Ze is sinds 2019 Facility Manager van de locaties Den Haag, Rijswijk, Rotterdam en Pernis Depot. Het is haar passie om met haar team een werkomgeving te creëren waarin mensen uitblinken in productiviteit en zichzelf kunnen zijn.

Leonie

DAG 2

11.05 - 11.30 uur

Interview: optimale balans tussen voorkeuren van medewerkers en optimale bedrijfsresultaten bij Shell

De reeds aanwezige mogelijkheden voor Shell personeel om flexibel te werken hebben er toe bijgedragen dat Shell pro-actief op de pandemie kon reageren. En waar onze medewerkers op offshore platformen, operationele sites en tankstations fysiek aanwezig moesten blijven, werkte 95% van ons kantoorpersoneel vanuit huis. 
 
Maar de verschuiving van de (fysieke en mentale) balans tussen werk en prive en de veranderingen die zichtbaar lijken in verwachtingen, ervaringen en wensen van medewerkers hebben bij Shell ook geleid tot een herziening van de “Future of Work”. Naast virtueel en hybride werken kijkt Shell naar andere elementen zoals veiligheid, gezondheid en welzijn, digitalisering en betrokkenheid van medewerkers. Centraal hierin staat de relatie met medewerkers op basis van vertrouwen en openheid met ruimte voor gesprekken waarbij we respecteren dat er geen one-size fits all oplossing is maar dat er individuele verschillen zijn tussen (groepen) medewerkers. Deze principe-gedreven aanpak die per land en locatie flexibiliteit op de invulling laat levert natuurlijk allerlei dillema’s en vraagstukken op, vooral binnen het HR en FM domein. Hoe ga je om met de inrichting van werk en de werkomgeving? Zijn onze HR policies flexibel genoeg? Om dit succesvol te maken zullen we bereid moeten zijn snel te leren en om zo een optimale balans te vinden tussen voorkeuren van medewerkers en optimale bedrijfsresultaten

bottom of page