Tomorrow@work is een merk van
MindCampus B.V.
Blijf op de hoogte

Met de beschikbaarheid van veel via internet beschikbare digitale data, snelle, met elkaar verbonden computers en slimme algoritmen, doet Artificial Intelligence (AI) stap-voor-stap zijn intrede in ons dagelijks leven. De focus van de eerste AI-projecten en inzet van chatbots was gericht op het herkennen en classificeren van ‘fuzzy’ informatie, het leren spelen van spelletjes, het herkennen van handschriften en het gesproken woord en het herkennen van afwijkende patronen in bijvoorbeeld hersenscans.

 

Nu dit steeds beter gaat, verbreedt de aandacht zich naar wat wel wordt gezien als een van de grootste uitdagingen: het begrijpen van de mens. Het omzetten van schrift en gesproken spraak in (digitale) tekst is de eerste stap, maar echt lastig wordt het pas wanneer bepaald moet worden wat er precies bedoeld wordt. Als dat laatste lukt, zullen computersystemen steeds meer verantwoordelijke taken van ons over gaan nemen, zoals het nemen van een juridische of medische beslissing, het beoordelen van een hypotheekaanvraag of het selecteren van geschikt personeel.

 

Hoe destilleer je zinvolle informatie uit taal en spraak? Hoe vinden we een goede balans tussen de mens en de toepassing van AI? Wie is er verantwoordelijk voor de beslissingen die op basis van AI worden genomen? In dit mini-seminar gaat onderzoeker Arjan van Hessen dieper op deze vragen in.

Mini-seminar: Wanneer gaan chatbots echt begrijpen wat we bedoelen?

Spreker: Arjan van Hessen

Tijd: 11.30 - 12.15 uur