Job Meijs

HR-directeur

Amphia Ziekenhuis

Job Meijs is sinds januari HR-directeur bij het Amphia Ziekenhuis. Koud binnen bij het Amphia Ziekenhuis kreeg hij - ook persoonlijk - te maken met het coronavirus. In het Outbreak Management Team kwam zijn vermogen om snel te schakelen tussen abstract en concreet en tussen strategisch, tactisch en operationeel goed van pas. Onder meer binnen het Openbaar Ministerie heeft hij een brede inhoudelijke en leidinggevende (HRM-)kennis en ervaring met organisatieontwikkeling en verandermanagement opgedaan. In de laatste periode ook daar in crisistijd. Job stelt zich ten doel om mensen en organisaties te ondersteunen bij het via sociale innovatie ontwikkelen van passende interventies, zodat daadwerkelijk resultaten kunnen worden behaald. Hij doet dat op een laagdrempelige manier en met humor.

 

12.35 - 13.00 uur

Keynote: Ongekende personele operatie in Amphia Ziekenhuis

Terwijl er de afgelopen drie maanden ruim 400 COVID-19 patiënten op de IC en speciaal daartoe ingerichte cohort-afdelingen werden verzorgd, draaide er achter de schermen van het Amphia Ziekenhuis in Breda een ongekende personele operatie. Niet alleen moest het ziekenhuis op korte termijn het aantal intensieve zorg-artsen en verpleegkundigen opschalen; ook moest er vanuit allerlei afdelingen personeel worden onttrokken en geschoold om in zorgondersteunende rollen - van doktersassistenten tot extra intensieve schoonmaak - de COVID-afdelingen te ondersteunen. 

HR-directeur Job Meijs legt uit hoe de innovatieve SPP-operatie in het Amphia is opgepakt. Hij laat o.a. zien hoe er een intern uitzendbureau uit de grond werd gestampt, een 'vol veerkracht'-programma werd opgetuigd voor de fysieke en mentale ondersteuning van medewerkers en hoe door het monitoren van een HR-dashboard vol personele gegevens de controle werd gehouden over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

MindCampus.png
Tomorrow@work is een merk van
MindCampus B.V
Klantenvertellen.png
Cedeo.png
Facebook.png
Linkedin.png
Logo T@W 2020.png